Magunkról

Szeretettel köszöntöm Önt magam és az egyesület alapító tagjai nevében a Magyar Akvakultúra Technológiai és Innovációs Platform (HUNATiP) Egyesület honlapján!

Az innováció olyan növekvő fontosságú tevékenység, amely egyre nélkülözhetetlenebb ahhoz, hogy az egyre komplexebbé váló és új, sok esetben váratlan kihívásokkal szembenéző gazdaságban, illetve a változó társadalmi környezetben az akvakultúra megőrizze fenntarthatóságát és növelje versenyképességét. Hazánkban az akvakultúra innovációjának erősítésére irányuló folyamatok párhuzamosan fejlődtek az európai folyamatokkal, amely során több „innovációs műhely” jött létre a halgazdálkodás területén. Ezek jól szolgálják K+F programok végrehajtását, illetve a tudás és technológia transzfert. Mérföldkőnek tekinthető azonban a Magyar Akvakultúra Technológiai és Innovációs Platform (HUNATiP) Egyesület létrehozása, amely az Európai Akvakultúra Technológiai és Innovációs Platformmal (EATiP) szoros együttműködésben hozzájárul hazai akvakultúra innovációs programok összehangolásához és koordinálásához, illetve önállóan is végez innovációt szolgáló tevékenységeket. A HUNATiP honlapján az egyesület szervezetének, működésének és programjainak bemutatásán túl, folyamatosan tájékoztatjuk az ágazati szereplőket az akvakultúra innováció hazai és nemzetközi eseményeiről remélve, hogy ezzel elősegítjük a kommunikációt az innovációs programok szereplői között, illetve hozzájárulunk az innovációs készség szükségszerű növeléséhez.

Remélem, hogy honlapunkat érdekesnek és hasznosnak találják! Örömmel fogadunk minden kérdést, észrevételt vagy javaslatot az info@hunatip.hu e-mail címen és igyekszünk felhasználni azokat annak érdekében, hogy honlapunk még eredményesebben szolgálhassa a hazai akvakultúra innovációját.

Dr. Váradi László
elnök